Pastikan bahan tumbuk dibiarkan masak
sehingga betul-betul garing kemudian barulah dimasukkan kesemua bahan lain.
Waktu memasak : 15 minit
Saiz hidangan untuk : 5 orang
BAHAN-BAHAN:
15 ulas petai |dibelah dua
200gm ikan bilis | direndam
2 biji bawang besar kuning | dimayang
Sedikit jus limau nipis
Garam secukup rasa
Bahan Tumbuk:
5 biji cili hijau
10 biji cili padi hijau
5 ulas bawang merah
2sm lengkuas
CARA MEMASAK:
1 Panaskan minyak dan tumiskan
bahan tumbuk hingga garing.
2 Kemudian masukkan ikan bilis dan
gaulkan hingga sebati.
3 Masukkan petai, bawang besar, jus
limau nipis serta garam secukup rasa.
4 Gaulkan hingga rata dan kemudian
angkat.
Posting Komentar